برگزاری نشست علمی «یک برش تاریخیِ گریزناپذیر برای فهم فلسفۀ اسلامی (معرفی ‌طرح تصحیح طبقات)»

به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، به همتِ گروه «فلسفه اسلامی» نشست علمی «یک برش تاریخیِ گریزناپذیر برای فهم فلسفۀ اسلامی (معرفی ‌طرح تصحیح طبقات)» در روز شنبه 20 خردادماه 1402 ساعت 18-14 در محلّ مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌گردد.

عناوین سخنرانی:

1ـ جایگاه تاریخیِ طبقات صدری و جلالی: روایت‌ها و چالش‌ها

حسین نجفی (دانشجوی دکتریِ فلسفۀ اسلامی، دانشگاه تربیت مدرّس (تهران)

2ـ اختلاف بر سر تفسیر فلسفه ابن‌سینا؛ بررسی موردی طبقات

داود حسینی (گروه فلسفه و منطق دانشگاه تربیت مدرس)

3ـ تفسیر دوگانه ملاصدرا از قاعده فرعیه و موارد کاربست آن بر اساس جدال‌ دشتکی و دوانی

سیداحمد حسینی سنگ‌چال (پژوهشگر وابسته مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)

4ـ نظریه ترکیب اتحادی ماده و صورت؛ ملاصدرا در امتداد صدرالدین دشتکی

رضا درگاهی‌فر (پژوهشگر وابسته مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)

• علاقه‌مندان به حضور مجازی می‌توانند از طریق این لینک وارد فضای اسکای روم شده و در نشست حضور بهم رسانند.

معرفی نشست:

در تاریخ فلسفه اسلامی، حواشی سیدصدرالدین دشتکی و جلال‌الدین دوانی بر شرح جدید قوشچی (طبقات صدریه و جلالیه) با وجود اهمیت زیاد، مغفول مانده است. سخنرانان این نشست، مجریان طرح تصحیح طبقات به مالکیت معنوی موسسه حکمت و فلسفه ایران هستند. قرار است طی این طرح، تمامی حواشی دشتکی و دوانی بر شرح جدید قوشچی تصحیح و منتشر شود. نشست حاضر از یک سو طرح تصحیح طبقات را به جامعه فلسفی معرفی می‌کند و از سوی دیگر اهمیت دشتکی و دوانی را در روایت منسجم تاریخ فلسفه اسلامی و معنا بخشی به تاریخ فلسفه اسلامی معاصر نشان می‌دهد.

۱۷ خرداد ۱۴۰۲